Winny Ang
Biografie
Winny Ang (1975) houdt van kleine en grote verhalen die haar pad kruisen. Vanuit die passie werd ze kinder- en jeugdpsychiater en specialiseerde ze zich verder in de culturele psychiatrie. Winny's eigen wortels leiden van China en Indonesië naar België. Tot op heden schreef ze 3 kinderboeken.
Winny gooit zich graag in allerlei (creatieve) projecten waarin verhalen centraal staan: van samenlezen en sociaal-artistieke workshops tot de creatie van een luisteravontuur (NARWAL) enzovoorts. Winny is ook verbonden aan de Universiteit Antwerpen waar ze toekomstige artsen wegwijs maakt in onder andere communicatie en diversiteit.
Uitgelichte titels
Woordenwolken
Kapitein Nemo
Lezingen
Winny biedt verschillende soorten lezingen aan:
1. Dompel je onder in de wereld van Kapitein Nemo
Een interactieve lezing voor kleine en grote zeevaarders (vanaf 5 jaar). Winny leest het verhaal voor en er worden bewegende beelden vanuit het boek geprojecteerd. Er vinden gesprekken plaats over de thema's van het boek: dromen, je thuis voelen, op ontdekking gaan, de zee, groot worden. Daarna gaat de groep creatief aan de slag, en worden er bijvoorbeeld duikboten bedacht die een kleine rol krijgen in de onderzeewereld van Nemo. Winny geeft deze lezing (indien gewenst) ook samen met Charlotte Severeyns, de illustratrice van het boek.
2. Wegen zoeken in woord en beeld
Een interactieve lezing rond de dynamische samenwerking tussen een illustrator en een schrijver. Hoe creëer je samen een verhaal? Hoe bouw je bruggen tussen de verschillende ervaringen, expertisegebieden en belevingswerelden? Winny geeft deze lezing liefst samen met illustratoren Charlotte Severeyns of Fatinha Ramos, zowel voor kinderen vanaf 6 jaar als voor volwassenen.
3. Vorming: verhalen en diversiteit
Een interactieve en reflectieve lezing waarin Winny samen met de deelnemers nadenkt over het belang van representatie in de verhalen waarmee jong en oud geconfronteerd worden. Een vorming rond bruggen bouwen en het omgaan met diversiteit. Winny geeft deze lezing doorgaans voor volwassenen, maar kan de inhoud ook brengen op maat van kinderen en adolescenten.