Categorie
Auteur voor volwassenen, Kinder- en jeugdauteur
Genre
Poëzie, Slampoëzie
Thema’s
Andere talen, Burgerschap, Cultureel bewustzijn, Duurzaamheid, Frans, Historisch bewustzijn, Mens en maatschappij, Muzische vormgeving, Nederlands, Ondernemingszin, Ruimtelijk bewustzijn, Sociale vaardigheden, Zelfbewustzijn
Doelgroep
bibliotheek, boekhandel, cultuurcentrum, kunstenorganisatie, school, socio-culturele vereniging, zorginstelling
Leeftijdsgroep
11 – 12 jaar, 13 – 14 jaar, 15 – 16 jaar, 18+

Seckou Ouologuem

Biografie

Seckou (1985) is slamdichter, auteur en performer. Al sinds zijn 13de schrijft hij raps en hiphop. Seckou raakte geïnspireerd door Amerikaanse slam en poëzie van artiesten zoals Black Ice en Saul Williams en besliste dat hij ook gehoord wilde worden. Hij brak zich los van de vormregels van de rap, en begon Nederlandstalige slam en poëzie te schrijven. Niet veel later won hij de KifKif Awards en maakte hij zijn eerste theater/slamstuk 'Apathie²' (2011) in samenwerking met WGProducties. Later volgden ook de stukken 'Misunderstood' (Zuiderpershuis, 2011) en een poëzievoorstelling met Chris Lomme (2013). Naast het geven en organiseren van lezingen en workshops, geeft Seckou ook lessen slam, rap en expressie in (muziek)scholen, universiteiten en gevangenissen. Zijn werk is steeds muzikaal, ritmisch en doordacht. Hij bekijkt poëzie als iets dat moet worden opengebroken, en dringend uit de stoffige oubolligheid mag worden gehaald.

Seckou werd in 2020 verkozen tot de tiende stadsdichter van Antwerpen, en was de allereerste slampoet die deze taak op zich nam. Hij vulde deze rol participatief in door middel van het initiatief 'Iedereen Stadsdichter': een website waarop de kaart van Antwerpen hertekend werd tot één grote verhalenkaart.

Lezingen

Seckou geeft zowel performances als workshops. Dit doet hij in het Nederlands, Frans en Engels. Ritme, spel en drive zijn daarbij de rode draad. Voor een lezing of workshop van Seckou hoef je geen kenner te zijn, enkel geïnteresseerd.

1. Performance:

Een loeiharde liveperformance die sporen bevat van slam, (battle)rap, freestyle, proza, klassieke literatuur, activisme, humor en filosofie.

2. Workshop:

Een participatieve workshop rond poëzie met een focus op stem, expressie, creativiteit, urgentie, betekenis, spel, muziek, analyse en fun. Verwacht geen klassieke maar net een informele en speelse aanpak met opbouwende oefeningen. Alles draait rond durven, proberen, spelen en vragen stellen.

Benieuwd hoe een lezing van Seckou eruitziet? Lees nu ons verslag.

Neem contact op met Seckou Ouologuem

Interesse in een lezing? Neem via dit formulier contact op met de auteur. Let op: dit is nog geen kortingsaanvraag! Log in en klik op 'korting aanvragen' als alle afspraken gemaakt zijn.