Ceelke Van Nuffelen
Biografie
Ceelke Van Nuffelen (1994) is jeugdauteur en houdt van apen, schildpadden en zielsveel van haar hond, Otje. Ze ligt graag buiten in het gras om rond te kijken en te fantaseren. In haar droomwereldje beleeft ze de zotste dingen en deze deelt ze graag met jullie. 'De klas van meester Hugo' (Davidsfonds /Infodok, 2022) is haar eerste boek waarin ze haar publiek meeneemt op een rondreis over de wereld via allerlei verhalen van kinderen uit België.
Uitgelichte titels
De klas van meester Hugo
Lezingen
Ceelke schreef 'De klas van meester Hugo' specifiek als voorleesboek, en wil het daarom ook graag zelf zoveel mogelijk aan haar publiek voorlezen. Ze vindt deze vorm in het bijzonder waardevol omdat het verhaal uit het boek iets vertelt over de verschillende culturen waar we als mensen in samenleven. Ceelke vindt het belangrijk om hierover in dialoog te (kunnen) gaan en zo van elkaar bij te leren.
Indien gewenst kunnen de lezingen verder ook een creatieve toets bevatten. Samen met Ceelke proeven de deelnemers dan bijvoorbeeld van de Albanese keuken, of worden er enkele woordjes Somalisch of een Russisch lied aangeleerd. Een andere optie is het maken van een geïmproviseerde toneelopvoering rond het verhaal uit 'De klas van meester Hugo'. Naast deze meer actieve opties, kunnen de grotere thema’s uit het boek worden getackeld in de vorm van een interview. Ceelke gaat dan bijvoorbeeld dieper in op waarom positieve beeldvorming bij Westerse jeugdliteratuur voor kinderen van kleur zo belangrijk is.
Praten en luisteren zijn telkens de sleutelwoorden in de lezingen van Ceelke. De bedoeling is om in elke lezing, in welke vorm dan ook, vooral te luisteren naar elkaar.
"Laten we verhalen uitwisselen en herkenbare zaken of de moraliteit van het verhaal samen bespreken. Tot dan?" - Ceelke
Praktisch
- De groep bestaat uit maximaal 50 deelnemers.
- Ceelke houdt tijdens haar voorbereiding graag rekening met de leeftijd van het publiek.