Bjorn Van den Eynde
Biografie
Bjorn Van den Eynde (1984) is een (jeugd)auteur, scenarist en regisseur die ondanks zijn jonge leeftijd al een stevig portfolio op zijn naam heeft staan. Na een opleiding Audiovisuele Kunsten aan het RITS werkte Bjorn een jaar als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie. De afgelopen 15 jaar is Bjorn fulltime aan de slag als bedenker, scenarist en regisseur van toonaangevende reeksen en films zoals 'Ghost Rockers', 'GameKeepers', 'Campus 12', 'Galaxy Park', 'Hotel 13', 'Amika', 'Mega Mindy', 'Onder Vuur' en 'Déjà Vu'.
Naast zijn werk als scenarist en regisseur is Bjorn sinds 2012 ook actief als auteur van jeugdboeken. Zo schreef hij onder meer de boekenreeksen 'Team Mortis', 'Confessions of a Teenage Serial Killer' en 'Carlo Cabana'. 'Team Mortis' was vijf jaar op rij de best verkochte Young-adult reeks tijdens de boekenbeurs (2014 - 2019) met meer dan 40.000 verkochte exemplaren én werd tweemaal genomineerd voor de Leesjury.
In het voorjaar van 2023 verschijnt Bjorns eerste thriller voor volwassenen.
Lezingen
De lezing getiteld 'Liefde voor verhaal!' is een interactieve auteursontmoeting over het schrijven van jeugdboeken en film- en tv-scenario’s. Wat zijn de bouwstenen van een goed verhaal? Wat is het verschil tussen een boek en een tv-scenario? Hoe begin je te schrijven? Hoe vertaal je een verhaal naar het scherm? Hoe kan je de creatieve chaos in je hoofd eenvoudig structureren tot een krachtig en werkend verhaal? Bjorn beantwoordt deze vragen aan de hand van hedendaagse en populaire voorbeelden (met o.a. voorleesfragmenten en video's).
Het is Bjorns missie om jongeren de liefde voor het verhaal te doen (her)ontdekken, hen kennis te laten maken met het auteurschap en hen bewust te maken van het schrijfproces dat voorafgaat aan alle boeken, films en tv-reeksen waar ze van houden.
Praktisch
- Omwille van zijn drukke schrijfagenda geeft Bjorn het liefst lezingen op vrijdagvoormiddag (of tijdens weekends en avonden).
- Als organisator voorzie je een beamer, scherm of digitaal schoolbord waarop een laptop met HDMI kan worden aangesloten. Bjorn laat ook een aantal videofragmenten met geluid zien, die moeten kunnen worden afgespeeld.