Dankzij de gunstige vaccinatiecampagne en de stabiliserende coronacijfers zijn sinds 1oktober 2021 heel wat coronamaatregelen weggevallen, ook voor activiteiten in de culturele, recreatieve en evenementensector*.

Evenementen kunnen sinds die datum binnen met minder dan 500 toeschouwers en buiten met minder dan 750 toeschouwers doorgaan zonder beperkingen, tenzij de bevoegde lokale overheid anders beslist.

Evenementen met meer dan 500 toeschouwers binnen of meer dan 750 toeschouwers buiten kunnen gebruik maken van het Covid Safe Ticket. Enkel in dat geval vervallen de verplichtingen inzake mondmasker, sociale afstand, …

Deze versoepelingen betekenen dat er ook voor lezingen weer meer mogelijk is. Daarom heeft Literatuur Vlaanderen beslist om geen compensatie meer te voorzien wanneer een geplande gesubsidieerde lezing geannuleerd wordt.

Wat als een lezing toch niet zoals gepland kan doorgaan?

In dat geval moedigen we organisator en auteur aan om samen op zoek te gaan naar een alternatief. Misschien kan de lezing wel online of op een later moment ingepland worden? Team auteurslezingen denkt hier graag mee over na, als dat nodig is. Mochten de plannen voor de lezing wijzigen, laat dit dan zo snel mogelijk aan ons weten, zodat we de aanvraag kunnen aanpassen.

Heb je nog vragen?

Team auteurslezingen blijft uiteraard ter beschikking voor al je vragen over auteurslezingen. Stel je vraag via info@auteurslezingen.be of bel naar 03 270 31 60 en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Zo zorgen we samen opnieuw voor inspirerende en verbindende – maar bovenal veilige – auteurslezingen!

* Wil je een activiteit organiseren, check dan zeker altijd vooraf de richtlijnen van de overheid, de basisprotocollen per sector (cultuur en onderwijs in het bijzonder) én de regels van de lokale besturen. Zo ben je zeker op de hoogte van de meest actuele maatregelen voor alle betrokken partijen.