Alles wijst erop dat we ook de komende maanden nog rekening moeten houden met het coronavirus. Gelukkig mogen er nog steeds auteurslezingen georganiseerd worden, zolang er rekening wordt gehouden met de nodige veiligheidsmaatregelen* of wanneer ze online kunnen doorgaan.

Wat als een lezing niet zoals gepland kan doorgaan?

Wanneer een lezing toch niet zoals gepland kan doorgaan, moedigen we de organisator en auteur aan om samen op zoek te gaan naar een alternatief. Misschien kan er een grotere zaal geboekt worden? Wie weet kan de lezing ook wel online plaatsvinden? We raden jullie aan om bij het maken van de eerste afspraken over een lezing ook al een dergelijk plan B te bedenken. Als de omstandigheden zouden veranderen hoeven jullie dan niet halsoverkop te schakelen. Team auteurslezingen denkt hier graag mee over na, als dat nodig is. Mochten de plannen voor de lezing wijzigen, dan kun je steeds dit via mail aan ons laten weten. Wij passen je aanvraag dan aan.

Wat als de lezing toch geannuleerd wordt?

Door de huidige coronacijfers worden er opnieuw veel lezingen geannuleerd. Literatuur Vlaanderen zet daarom de compensatiemaatregel voor gesubsidieerde lezingen ook in 2021 opnieuw open. Dat betekent dat auteurs onder bepaalde voorwaarden toch de subsidie uitbetaald krijgen:

  • De tegemoetkoming geldt voor lezingen waarvoor al subsidie werd toegekend.
  • De tegemoetkoming telt als één van de maximaal 15 gesubsidieerde lezingen per auteur voor het subsidiejaar 2021.
  • Er kan geen nieuwe subsidieaanvraag worden ingediend voor een geannuleerde lezing die gecompenseerd werd.

Auteurs kunnen de compensatie aanvragen via dit formulier.

Heb je nog vragen?

Team auteurslezingen blijft uiteraard ter beschikking voor al je vragen over auteurslezingen. Stel je vraag via info@auteurslezingen.be of bel naar 03 270 31 60 en we helpen je zo snel mogelijk verder.

Zo zorgen we samen opnieuw voor inspirerende en verbindende – maar bovenal veilige – auteurslezingen!

* Wil je een activiteit organiseren, check dan zeker altijd vooraf de richtlijnen van de overheid, de basisprotocollen per sector (cultuur en onderwijs in het bijzonder) én de regels van de lokale besturen. Zo ben je zeker op de hoogte van de meest actuele maatregelen voor alle betrokken partijen.